E-mail veilig
Ben je ondernemer?

E-mail veilig,
bescherm je klanten
en je bedrijf

Doe de test

Elke dag verzenden en ontvangen je klanten en jij honderden e-mails. Weet je zeker dat er niemand meeleest of berichten bewerkt?

Lees verder

Nog teveel Nederlandse ondernemers voldoen niet aan de moderne e-mailstandaarden. Ze lopen daardoor een onnodig groot risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Met de campagne E-mail veilig stimuleren we ondernemers om veilig te e-mailen. Als hoster speel je daarbij een belangrijke rol. Bekijk hier de animatie die we voor ondernemers hebben gemaakt.

Om te voorkomen dat je klanten of jij slachtoffer worden van nepfacturen, datalekken of ransomware door spoofing en phishing e-mails zijn er moderne mailstandaarden, zoals DANE, DNSSEC en DMARC. Wil je weten of jouw e-maildiensten al aan deze criteria voldoen?

Doe de test

Quotes:

Een hoster die moderne en veilige e-mailstandaarden ondersteunt kan daarmee meerwaarde bieden aan zijn klanten. Bovendien help je met beperkte inspanningen de beveiliging van het Nederlandse internet vooruit.

Wido Potters - ISPConnect

Als belangenvereniging van webwinkels ondersteunen we de campagne E-mail veilig. We raden onze leden aan om moderne e-mailstandaarden te gebruiken, zowel voor hun eigen veiligheid als voor die van hun klanten.

Roland van Kortenhof - Thuiswinkel.org

We krijgen maar al te vaak signalen van gedupeerden over geslaagde aanvallen met nep-mails. Dit is een reëel gevaar, dat iedereen kan treffen en waar je met de toepassing van moderne e-mailstandaarden wat tegen kan doen.

Marco Davids - SIDN
Snel naar een veilige e-mail

begin hier:

Doe de test

Vul je e-mailadres in en start de test. Binnen een minuut heb je een volledig rapport en weet je of jouw e-maildiensten aan alle moderne standaarden voldoen en waar eventueel werk aan de winkel is.

Test je e-mail

Modern adres? Ondertekend domein? Anti-phishing? Beveiligde verbinding?

Over de test

Nog niet helemaal veilig?

Aan de slag!

Scoor je nog geen 100%?

Ga vandaag nog aan de slag en bescherm je klanten en jezelf. Check de toolbox van Internet.nl voor informatie en tips. Of stel je vraag via vraag@internet.nl. We helpen je heel graag verder.

Wil jij helpen de digitale veiligheid van Nederland te vergroten?

Maak veilig e-mailen het nieuwe normaal.

Onderscheid je van andere hosters door veilig e-mailen by default aan te bieden. Zorg dat jouw e-maildiensten voortdurend voldoen aan de moderne e-mailstandaarden en kom hier periodiek terug om te checken of dat nog zo is. Want waarom zou je onveilige e-mail aanbieden als het ook veilig kan?

Meld je aan voor de Hall of Fame voor Hosters.

Heb je je zaken op orde en wil je dat laten zien? Meld je aan voor de Hall of Fame voor Hosters. Je krijgt dan een naamsvermelding op Internet.nl, een feestelijk pakket, en een badge voor op je eigen website waarmee je laat zien dat je een Internet.nl compliant hoster bent.

We voegen je toe aan de Hall of Fame voor Hosters als je voldoet aan de volgende criteria:

  1. Eigen domein 2x 100%: De eigen domeinnaam van de hoster, waarop de bedrijfswebsite actief is, scoort 100% in zowel de website- als de e-mail-test van Internet.nl;
  2. Klantdomeinen 2x 100%: De hoster biedt via zijn bedrijfswebsite uitdrukkelijk hosting-diensten aan voor websites en voor e-mail, en geeft klanten de mogelijkheid om 100% te scoren in zowel de website- als de e-mail-test van Internet.nl;
  3. Handelsregister: De bedrijfsnaam van de hoster staat genoemd als handelsnaam in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of in een vergelijkbaar buitenlands register;
  4. Alleen op verzoek: Opname in deze Hall of Fame is vrijwillig en kan de hoster aanvragen via vraag@internet.nl.

Alles op orde?

Blijf alert!

Controleer regelmatig of je e-maildiensten up-to-date zijn.

Zoals je weet veranderen de criteria voor veilig e-mailen regelmatig. Kom hier periodiek terug, om te checken of jouw e-maildiensten nog steeds voldoen aan onze criteria.

Volg ons op Twitter voor updates:

Follow @internet_nl